Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ο Δήμος Αμαρουσίου στην μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς της Πεντέλης



Διαβάζουμε στο δελτίο τύπου:

Στο πλευρό του ΣΠΑΠ και των δυνάμεων κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει από την Παρασκευή την Βορειοανατολική Αττική, βρίσκεται ο Δήμος Αμαρουσίου, που διέθεσε από την πρώτη στιγμή τρία υδροφόρα οχήματα καθώς και εθελοντές.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς της Πεντέλης αλλά και άλλων περιοχών, βρέθηκε από νωρίς χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης μετέβη στο Δημαρχείο Πεντέλης, όπου ήταν το συντονιστικό κέντρο της κατάσβεσης και συμμετείχε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Πεντέλης και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Δ. Στεργίου Καψάλης, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στ. Στεφανίδης, ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γ. Σγουρός, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρ. Ζαφειρόπουλος και άλλοι φορείς της περιοχής, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Θ. Κασίμη και του υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πατούλης συμμετείχε ο ίδιος στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Θηροφυλακής.

Σε ό,τι αφορά στο Μαρούσι, κλειστό παρέμεινε το Δάσος Συγγρού όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ εντάθηκαν τα μέτρα πυροφύλαξης σε περιοχές του Αμαρουσίου όπου υπάρχουν πνεύμονες πρασίνου, όπως το Δάσος Μιμηκόπουλου και η Νέα Λέσβος. Σε επιφυλακή επίσης ήταν οι εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου, τα 4 πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου και οι πρόσκοποι του 1ου & 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου.

Μήπως θα ήταν καλύτερο να έστελνε και κανένα πυροσβεστικό μιας και τα είχε απλά σε επιφυλακή ? Όταν καίγεται ολόκληρη η Πεντέλη είναι το λιγότερο ειρωνεία να κρατάς τα πυροσβεστικά για να φυλάνε πιθανά σημεία και να μην τα στέλνεις προς βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου