Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία της πρώτης Διαδημοτικής Συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια


Διαβάζουμε σε δελτίο τύπου:
Στην επεξεργασία των προτάσεων για τη λειτουργία της πρώτης διαδημοτικής συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια, που θα συνδέει το Μαρούσι με τους τέσσερις όμορους Δήμους προχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και οι Δήμαρχοι Μελισσίων κ. Γραφάκος, Βριλησσίων κ. Ιωαννίδης, Λυκόβρυσης κ. Φωκιανός, Πεύκης κ. Θεοδωρακόπουλος με τη Διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Στη εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Τσαμπουλά και το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πανδρεμένου αναπτύχθηκε με παράλληλες τοποθετήσεις των Δημάρχων η πρόταση του ΟΑΣΑ για τη λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει το Μαρούσι με τους Δήμους Μελισσίων, Βριλησσίων, Λυκόβρυσης και Πεύκης.

Επίσης προτάθηκε η συγκοινωνία να ονομασθεί «διαδημοτική συγκοινωνία», να επιδοτείται από τον ΟΑΣΑ με 500 χιλιάδες ευρώ ετησίως, τα δρομολόγια να εκτελούνται με πέντε λεωφορεία της ΕΘΕΛ και να δημιουργηθούν πράσινες στάσεις, σε μία συχνότητα αναμονής 15’ λεπτών. Συγχρόνως οι Δήμοι να επιδοτήσουν το εισιτήριο με 300 χιλιάδες ευρώ για τους δημότες.

Την ικανοποίηση του για την ουσιαστική συζήτηση εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε ότι σε δύο εβδομάδες θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.


Όμως αν κάνει κάποιος μια αναζήτηση στο google θα δει ότι ήδη υπάρχουν διαδημοτικές συγκοινωνίες και μάλιστα στα Βόρεια Προάστεια. Αν κάναμε και λίγο έργο αντί να κυνηγάμε πρωτιές σίγουρα η πόλη θα ήταν καλύτερη
Διαδημοτική Αγ.Στεφάνου
Διαδημοτική Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου